dinsdag 31 mei 2011

In groningen voor de derde kuur

Vanaf vorige week woensdag ging het aardig goed met Thijn. 's Middags is hij  weer eventjes op de scouting geweest en donderdag anderhalf uur naar school en vrijdag zelfs de hele ochtend naar school.

En toen was er naturlijk de kermis, vrijdagavond gingen we Jaron aanmoedigen die mee deed aan het panna-toernooi en tussendoor natuurlijk eendjes hengelen en touwtje trekken. Zaterdag ochtend gingen we naar het dorpshuis naar een voorstelling van kareltje en Jasmijn. Thijn moest zelfs nog even naar voren komen om op een liedje te dansen. Hij genoot hier erg van.
Zondagmiddag ging het weer iets minder en zijn we maar een kwartiertje op de kermis geweest. Maar hij begint ook iets verkouden te worden.

Maandagochtend moesten we om 8.10 in het ziekenhuis zijn voor een CT-scan van de buik. Hiervoor moest hij nuchter zijn. Voor de CT-scan moest er een apart  infuus ingebracht worden waardoor een jodiumhoudend contrastmiddel werd toegediend. Maar toen het na twee keer prikken nog niet lukte hebben ze de vloeistof ,na overleg met de radioloog, toch via de VAP ingespoten.(eigenlijk mocht dit niet omdat de VAP hier schade van kon ondervinden)
Maar ja soms moet je wel eens wat. De scan duurde maar een paar minuten. De uitslag hiervan krijgen we waarschijnlijk pas volgende week.

Hierna hadden we nog verschillende afspraken staan: op het spreekuur bij de oncoloog, naar de KNO-arts voor een gehoortest (een bepaald soort cytostatica kan namelijk gehoor beschadiging opleveren) voor controle bij de oogarts (i.v.m. de tumor in het hoofd) .
Verder doet Thijn ook mee aan een onderzoek naar het functioneren van hart en bloedvaten tijdens de chemo-kuren.

Tegen 14.45 uur waren we eindelijk terug op de afdeling. Je wilt het eigenlijk niet, maar het voelt al een beetje als thuiskomen want je hebt hier al zoveel dagen en nachten doorgebracht.

Vanmiddag kreeg Thijn een beenmergpunctie en een botbiopt om te kijken in hoeverre de neuroblastoomcellen hier aanwezig zijn. De uitslag hiervan laat wel even op zich wachten.
Desondanks gaat de derde chemo-kuur gewoon van start. Ze hebben hier nog wel even mee gewacht omdat Thijn nog wel erg suffig was van de narcose en ook pijn aangaf onderin de rug waar de behandeling plaats heeft gevonden.
Maar om 18.00 is de chemo-kuur toch van start gegaan.

Liefs Ferdi en Jorita.

10 opmerkingen:

  1. Lieve familie Blom,
    Met spanning hebben we uitgezien naar een bericht van Thijn. Fijn om weer iets van hem te lezen, maar tegelijkertijd ook het besef dat jullie 'wachten' op de onderzoeksresultaten behoorlijk op de proef wordt gesteld. Hopelijk verloopt de 3e kuur rustig voor Thijn.
    Veel liefs vanaf de Eekteweg van de familie Besten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Jorita,Ferdi en Thijn,

    Weer een éxtra moeilijke week voor de boeg..sterkte met de 3de kuur.Er gaat weer een kaarsje aan hier voor Thijn(en voor jullie)

    Hopelijk hebben de eerste kuren hun werk goed gedaan.Dat is nog even afwachten..Weer wachten en maar wachten..Weet dat we erg met jullie meeleven,houd samen moed!

    Liefs Liane en Rob

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo luitjes
    Ook wij wachten in spanning mee. Dat al jullie moeilijke dagen nu maar een beloning krijgen met een positieve uitslag. Jullie verdienen het!!

    dikke kus Tonnie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. eddy ten have bianca oosterhuis1 juni 2011 om 20:12

    hopelijk krijgen jullie een positirve uitslag. wij hopen dat jullie dit geluk mogen hebben.strekte gewenst
    groeten eddy ten have bianca oosterhuis

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heey lieve Thijn (& Ferdi en Jorita)

    Zet um op Thyn, straks kan je het derde ballonnetje laten knallen...
    De kaarsjes branden en symbolisch geven wij jullie de warmte en het licht.
    Leuk Thyn dat jij weer even op school bent geweest tussen je vriendjes en vriendinnetjes en dat je toch nog even naar de kermis kon.
    Wij duimen voor jullie allemaal. Lieve mensen, pas goed op elkaar.
    Lieve Gr. Jo ( en fam.)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi lieve Thijn, Ferdi,Jorita, Laurie en Jaron,

    Fijn dat Thijn even van de kermis heeft kunnen meegenieten.
    Wij wensen jullie allemaal veel warmte en moed.
    Het is een spannende tijd, maar weet dat we er voor jullie zijn. Voor Thijn een dikke knuffel en voor jullie allemaal veel sterkte.

    groetjes Frank, Herma, Marieke en Sanne

    BeantwoordenVerwijderen
  7. hoi thijn,

    wat leuk dat je naar voren mocht komen bij het toneelstuk. heb je nog veel gewonnen op de kermis? en hoe is het met je aardbeien?

    veel suc6 met de derde chenokuur, ik hoop dat je je goed blijft voelen.

    groetjes yorick ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heey Thijn,
    We zagen je al een paar keer op de kermis!
    Heb je al met je zwaard gespeeld? Wat leuk dat je ook mee mocht dansen in de voorstelling Kareltje en Jasmijn! Vanavond gaan we weer mee naar jullie boerderij. Om weer even naar de kippen, koeien, konijnen en poezen te aaien.
    En om natuurlijk Sita te knuffelen. Want die is heeeel lief. Zijn ze in het ziekenhuis aardig?

    Groetjes Julie en Melle

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hallo familie ,
    Hopelijk gaat `t naar omstandigheden redelijk, de dokter een mooie mededeling zal brengen en de chemo goed zijn werk doet. Veel kracht de komende tijd ,`t kaarsje blijft voor jullie branden.
    Warme groet Herman en Hermien

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Kareltje de kok zei21 juni 2011 om 09:57

    hallo famillie,
    hier een berichtje van Kareltje de kok.
    wij vonden (samen met jasmijn) het ook super leuk en gezellig in het dorpshuis.
    ik wens jullie heel veel sterkte samen.
    wat fijn dat jullie het leuk vonden bij ons.
    groetjes en veel liefs

    Kareltje de kok (willian kleinjan)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.