vrijdag 28 oktober 2011

Dubbele vap

Donderdag met de middag moest Thijn voor ok voor een dubbele vap (dubbel lumen).
Deze operatie duurde ongveer 1.5 uuur. Ze hebben toen ook gelijk een beenmergpunctie en een botbiopt gedaan.
Ook de neus-maagsonde hebben ze gelijk verwisseld. Hij zat er nog geen 6 weken in, maar hij vindt het atijd erg vervelend als er weer een nieuwe in moet. Dus nu kon het mooi onder de narcose en heeft hij er niets van gemerkt.

Nadien was Thijn gelijk goed wakker en goed aanspreekbaar. Wel had hij erge dorst, maar hij was dus ook al een hele tijd nuchter.
Hij mocht de vap die uit zijn lichaam kwam mee naar huis nemen (zie foto).

Eenmaal weer terug op de afdeling zijn ze begonnen met de hoge dosis chemo. In eerste instantie zou dit pas morgen gebeuren, maar dan komen ze met de teruggave van de stamcellen uit in 't weekend en dan verrichten ze dit soort handelingen  niet. Dus vandaar dat ze één dag eerder begonnen.

De oncoloog  had de uitslagen van de mri en de mibg-scan al  binnen. Hij was hier wel tevreden over.
Volgende week donderdag wordt hier met het hele team naar gekeken en krijgen we vrijdag de definitieve uitslag te horen.





Liefs Ferdi en Jorita

3 opmerkingen:

  1. Jongens wat is het toch allemaal spannend. Uitslagen, operatie en zware chemo. wou dat jullie het niet allemaal moesten doorstaan. Petje af voor al jullie moed en doorzettingsvermogen. We denken veel aan jullie, dikke kus en knuffel voor jullie allemaal.
    Dute uut boetele

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo fam Blom, We willen jullie heel veel sterkte wensen met de stamcel terug gaven !
    En verder willen we jullie even laten weten dat ook wij een zoontje hebben met een neuroblastoom en wij op dit ogenblik in philadelphia ("chop") zitten en als jullie vragen hebben of we ergens mee zitten, we jullie graag helpen !!! (m.b.schut@gmail.com) groetjes Marzena & Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Voor jou een zwaar weekend maar ik joop dat je je snel weer goed voelt om weer naar huis te gaan!

    Groetjes van Julie

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.