vrijdag 5 januari 2018

Pilotenmasker


Op maandag 20 november was Pilotenmasker op televisie, hier volgden ze het ziekenhuisleven van een groep jonge kinderen met de diagnose kanker.
Je ziet de kinderen van heel dichtbij tijdens hun verblijf en de behandelingen in het Princes Máxima Centrum in Utrecht. Vanuit het oogpunt van de kinderen kun je zien hoe ze zich daarbij staande houden. 
Op het moment van de uitzending heb ik dit niet kunnen kijken maar nu toch pas terug gekeken samen met Laurie. En jeetje wat was dat heftig en zóóó herkenbaar allemaal. De eindeloze reeks slangetjes waar ze aan vastzitten, het ontwaken uit de narcosis, het aanprikken van de vap wat vooral op het laatst zo pijnlijk was, het verwijderen van de pleisters bij de vap wat áltijd een pijnlijk gebeuren was, het spugen... mááám snel ik moet spugen, de vele scans, sondevoeding enz. En wat een verdriet ook bij Laurie, dat kwam ook wel even binnen.....
http://bit.ly/DocTalksPilotenmasker


1 januari zou Thijn 13 jaar zijn geworden, in mijn beleving blijft hij altijd het jochie van 8 jaar. 
Deze maand is het ook 5 jaar geleden dat Thijn is overleden.... 5 jaar..... soms ál 5 jaar.... soms nog maar 5 jaar.... maar het blijft een groot gevecht, met je zelf maar zeker ook met je omgeving
Er zit een definitieve breuk in je leven en er is een leven van vóór 29 januari 2013 en een leven er na. Het blijft levenslang bij je waarmee je moet leren leven. Soms lukt dat wel en vaak lukt dat niet. Soms nader je de grens van gek worden en soms zijn er ook alleen maar hele mooie herinneringen.
Maar voor de buitenwereld is dat lastig, want je bent of aan het verwerken of je bent aan het verder gaan. De ene dag kun je doodongelukkig zijn en de volgende dag kun je weer stralen. 
De laatste tijd veel steun gehad van mijn huisarts, maar helaas stopt mijn huisarts vanaf 1 januari er mee. Een fijne man waar ik ontzettend veel steun van heb gehad en zo verdwijnen er ook telkens mensen uit je leven, maar komen er ook nieuwe contacten bij. 
Lieve Thijn wat houden we veel van je en die liefde reist een leven lang met ons mee. De herinneringen doen pijn maar geven ons ook enorm veel kracht en vaak een glimlach op ons gezicht. 
Hoop dat je daarboven er een mooi feestje van hebt gemaakt en laat af en toe een teken achter dat je bij ons bent.


Liefs van ons allemaal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter.