woensdag 25 oktober 2017

Einde basisschool periode

19 juli was er de eindmusical van groep 8, de groep van Thijn. Wat hebben ze een mooie musical gespeeld, ook hierbij werd Thijn niet vergeten. Ze hebben een ontzettend mooi doek voor het decor geschilderd met bovenin een grote luchtballon, als symbool dat Thijn er ook bij is en vanuit de luchtballon met alles mee geniet. Ook wij waren uitgenodigd, samen met de andere ouders van groep 8 om de musical bij te wonen, net zodat we erbij betrokken waren voor het afscheidscadeau. Van te voren dacht ik van: dat doe ik wel even maar vond het toch erg moeilijk.... maar toch ook fijn dat we er wel geweest zijn.
De foto die ieder jaar met e klas is meegegaan
En nu vliegen ze allemaal uit, allemaal naar het voortgezet onderwijs in Raalte. Maar niet meer als 1 groep, iedereen kiest zijn eigen niveau. Het is een mooie groep jongens en meiden die er aan toe zijn om de basisschool te verlaten maar het voelt ook dubbel... vooral als ik naar mijn werk ga en dan een hele groep jongens van Thijn zijn klas tegen kom, wachtend op elkaar om samen verder te fietsen, de groep die misschien ook wel mede gevormd is door de ziekte en het overlijden van Thijn. Thijn vond het in ieder geval altijd fijn om naar school gaan en kon met iedereen goed opschieten.
Maar ook de leerkrachten zal ik nu (haast) niet meer zien. Normaal zou dit een natuurlijk proces zijn maar voor mij voelt het nu toch anders,  Het herdenkingskamertje is opgeruimd en de foto en de bellenblaas die al die jaren met Thijn zijn klas is meegegaan is er niet meer, maar wel fijn dat ik nog een aantal jaar het contact goed heb kunnen onderhouden met de school. Ik voelde me altijd nog één van de ouders van de klas en we kunnen alleen maar heel positief terug kijken op wat de school voor ons heeft betekend tijdens Thijn zijn ziekte en na zijn overlijden.
De laatste schooldag met de hele klas naar Thijn zijn grafje geweest en wat hebben ze er weer wat moois neer gezet. Lieve klasgenootjes, ouders en het team van basisschool "Op Weg" ontzettend bedankt voor alles en alle steun de afgelopen jaren en hoop dat we af en toe toch nog contact houden!!!!

De laatste tijd ook bij verschillende acties van Villa Joep betrokken geweest. De eerste was bij Lifestyle Centre Raalte. Je kon je aanmelden voor een work out met lunch waarbij de opbrengst naar Villa Joep ging en natuurlijk werden ook de Villa Joep olifantjes verkocht. We hebben ons goed in het zweet gewerkt maar er werd dan ook 1288.05 euro opgehaald!
Daarna bij Landleven Buitengewoon in Luttenberg bij de open dag gestaan met een kraampje om kleine olifantjes te verkopen. Het was vooral ontzettend gezellig om deze dag mee te maken. De grote Villa Joep olifant trok erg de aandacht en had dan ook een hoog knuffelgehalte bij de kinderen maar helaas niet te koop, maar gelukkig ook verschillende kleine olifantjes kunnen verkopen.
En een aantal weken geleden bij de Natural New Life beurs van Frank Veldkamp gestaan bij De Leeren Lampe. Hier konden we ons verhaal vertellen van Villa Joep en natuurlijk kon je er ook olifantjes kopen. Weer een hele andere ervaring maar dankbaar dat ik hiervoor werd uitgenodigd. En tenslotte kun je bij mijn nieuwe werkgever de parabool bij de buurtwinkel/bakkerij in Mariënheem vanaf oktober de Villa Joep olifantjes kopen, wat ontzettend mooi die betrokkenheid....

Ook kreeg ik een mailtje van studenten van de opleiding maatschappelijke zorg in Almelo dat ze een opdracht hadden gekregen om een werkstuk/tijdschrift te maken en dat ze dit graag over kinderkanker wilden doen. Door te googelen waren ze op deze site terecht gekomen. Met z'n drieën
kwamen ze ons interviewen en ik hoop dat het een mooie opdracht geworden is.

Lieve groet,
Ferdi, Jorita, Laurie en Jaron

2 opmerkingen:

  1. Gisteren was de verjaardag van jullie lieve zoon, 13 jaar zou hij zijn geworden. Een stoere puber die het vast goed naar zijn zin had op de middelbare school. Het gemis blijft en dit blijven moeilijke dagen voor jullie gezin. Heel veel sterkte toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.