woensdag 1 augustus 2012

Vierde totemkuur

Maandag begonnen met de totemkuur in Groningen. Door allerlei omstandigheden hebben we 3.5 uur moeten wachten voordat de chemo er was. Gelukkig dat Laurie ook mee ging want dat was voor Thijn wel een leuke afleiding.
De dosering van één van de chemo's is wel iets verlaagd, omdat Thijn wat afgevallen is.
Ook heeft de oncoloog weer naar zijn knie/bovenbeen gekeken en het blijft een raadsel waar de pijn vandaan komt. Toch besloten om weer een röntgenfoto's te maken.
Toen de kuur er net in zat werd Thijn ineens misselijk en moest erg overgeven, dit herhaalde zich ook tijdens het maken van de röntgenfoto's, enkele keren op de terugweg in de auto en ook thuis ging het nog even door. Het was ook lang geleden dat hij zo ziek is geweest van een kuur.

Thijn moet nog steeds geïsoleerd verpleegd worden i.v.m. een bacterie in zijn ontlasting. Zelf vindt hij dit helemaal niet leuk en hij mag zelfs niet bij anderen in de wachtkamer zitten. Voor die tijd zei hij, ik hoop dat ze het vergeten en dat ik gewoon op de zaal mag op de dagbehandeling bij de andere kinderen. Maar na tien minuten werd Thijn toch uit de wachtkamer gehaald en moest in een kamertje apart liggen. Dit keer is er ook weer een kweek afgenomen en als het deze keer nog steeds negatief is mag de isolatie opgeheven worden.

Dinsdag t/m vrijdag moet Thijn iedere ochtend naar Deventer ziekenhuis. De pijn in zijn linker been werd zoals het ineens opkwam in alle hevigheid, ook zo ineens weer minder sinds dinsdag. Toch gaan we de kinderfysio wel inschakelen voor als de pijn weer erg heftig is, omdat het een terugkerend iets is.
N.a.v. de röntgenfoto die is gemaakt, is weer niets afwijkends gevonden. Alleen wat oneffenheden op de bekken, maar die hebben er altijd al gezeten

Laurie is van de week enkele dagen bij haar vriendin Sanne op de camping en Jaron bij zijn vriendjes Frank en Bram op de camping. Ze hebben het beiden ontzettend naar hun zin en genieten volop. Het kwam ook ontzettend goed uit, want zelf ben je veel van huis met Thijn tijdens het kuren en zo waren ze ook niet zo veel alleen thuis of dat je iets moest regelen. Bedankt lieve mensen!

Thijn krijgt vanavond zijn grote neef Ryan te logeren, hij is vanmorgen ook mee geweest naar het ziekenhuis en nu zijn ze heerlijk samen aan het spelen, Thijn klaagt niet meer over pijn en het zonnetje schijnt, wat kan het toch zo in een keer weer mooi zijn.

De speelkoffer van de CliniClowns blijft leuk!
Lieve groet Ferdi en Jorita

2 opmerkingen:

  1. hallo blommetjes

    Fijn om te lezen dat ondanks het kuren jullie ook in vakantiestemming zijn! Hoop dat het met oma heymerikx ook snel beter gaat.Geniet van hopelijk een paar fijne weken samen thuis.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Thijn,

    Ik vind je zo'n kanjer zoals je het doet. En net wat je moeder zegt zo tijdens de zomervakantie is dat voor de hele familie extra moeilijk maar voor jou het meest. Leuk dat je neef kwam!
    Zet hem op kerel je gaat het winnen!

    Groet meelezer,
    Wil

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.