maandag 7 november 2011

Terruggave van de stamcellen

Vrijdag de definitieve uitslag gekregen van de mri- en de mibg scan.
De tumor in Thijn z'n buik en hoofd wat operatief verwijdert is, blijkt ook helemaal weg te zijn want er waren geen restjes meer zichtbaar. De uitzaaiingen in de linker knie, bekken, wervelkolom en enkele plekjes op de schedel zitten er nog wel en zijn ook nog aktief.
Als Thijn hersteld is van deze kuur en voor eventjes naar huis mag, wordt er eerst nog weer een mibg-scan gemaakt. Zo krijgen ze goed in beeld wat deze zware kuur voor effect heeft gehad op de uitzaaiingen die er nu nog zitten en dan gaan ze alleen die plekken bestralen die op dat moment nog zichtbaar zijn.

Vrijdag heeft Thijn de stamcellen ook terug gekregen. Een half uur voor die tijd kreeg hij medicijnen om evt allergische reacties tegen te gaan. Voor risicospreiding zaten de stamcellen verdeeld over 4 zakjes.
Die zakjes zaten in een vat met stikstof,  omstebeurten werden ze eruit gehaald en in een bad opgewarmd. Hierna werden ze gelijk bij Thijn via de vap ingebracht en binnen 3 kwartier waren alle stamcellen terug geplaatst.
Tijdens het toedienen werd om de 5 minuten de bloeddruk gemeten en kwam Thijn aan de monitor te liggen gedurende tot een uur na teruggave.
Het ging allemaal erg vlot, maar één nare bijkomstigheid is dat het erg stinkt en dit kan wel twee dagen aanhouden. Er werd voor die tijd al verschillende bakjes met losse koffie neergezet om de geur te neutraliseren. Als je een poos in de kamer bent ruik je het  niet meer zo maar als je vanuit de gang komt is het geen prettig binnenkomen.

Verder wordt de buikpijn wel steeds heftiger en ook het overgeven wordt frequenter. Je kunt er nog niets van zeggen hoelang Thijn nog in het ziekenhuis moet blijven.

Lieve groet van Ferdi en Jorita





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter.