vrijdag 19 augustus 2011

Dag na de operatie

Vanmorgen om 8.00 uur werden we wakker gebeld door de IC. Thijn had erg veel pijn en wou graag hebben dat wij er waren.
Aangekomen op de IC hadden ze net het pijnbestrijdingsteam ingeschakelt en heeft Thijn er extra morfine bijgekregen via de vap. Waarschijnlijk zit de epiduraal (slangetje in zijn rug) niet goed en werkt de pijnvermindering op die manier niet voldoende.

Ook de chirurg is langs geweest. Hij was zeer tevreden en zegt dat hij de tumor goed heeft kunnen weghalen. De tumor was zo groot als een tennisbal met een uitloper naar onderen.
De tumor is opgestuurd voor onderzoek. Of ook daadwerkelijk alles is weggehaald uit de buik is natuurlijk niet zeker en zal nadien blijken uit de diverse scans en dan nog is hier alles niet op te zien.

Om 10.30 uur mocht Thijn alweer van de IC af en werd weer overgeplaatst naar het vertrouwde M2. Hier hadden ze niet op gerekent dat hij al zo snel terug zou komen. (alleen maar een goed teken toch?)
De sondevoeding mag hij nog niet hebben omdat de darmen eerst rust moeten hebben van de operatie. De dikke darm is als het ware helemaal aan de kant geschoven en de milt en alvleesklier moesten ook ruimte maken om zo goed bij de tumor te kunnen komen.
Het is dus logisch dat Thijn veel rust nodig heeft en hij slaapt tussendoor ook veel.

Liefs van Ferdi en Jorita

9 opmerkingen:

 1. Hallo Thijn en Ferdy en Jorita
  Indrukwekkend om jullie verhaal te lezen.Thijn heeft weer veel moeten doorstaan en voor jullie dus ook veel spanning en zorgen. Mooi dat de berichten gunstig zijn. Daar hebben we toch allemaal op gehoopt. Weer een stukje verder op weg naar genezing!! Jullie knokken er keihard voor. Dikke knuffel!!!
  Theo, tonnie, diede, jimme en marre

  BeantwoordenVerwijderen
 2. lieve mensen,
  In ieder geval is die vervelende tumor weg nu hopen dat de rest ook mee valt.Knap dat Thijn al van de ic is.Veel succes nog.
  Groet Herman en Hermien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve allemaal wat fijn om dit te lezen. Wat een kanjer is Thijn zeg!!!!
  Heel veel sterkte samen. Een dikke kus voor Thijn. Lieve groetjes
  Theo en Elly en kinderen en Bibi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve mensen,

  Heel veel sterkte voor die kanjer en natuurlijk ook voor jullie en de rest van de familie !!!!

  Ronald, Monique, Jorn en Silke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo allemaal,

  Fijn te horen dat de opetarie goed verlopen is,dat is ook weer achter de rug!
  Doe rustig aan samen.

  Liefs Liane en Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Thijn,

  Wat fijn om te horen dat de operatie goed is verlopen. Rust maar goed uit en laat je goed verwennen in het ziekenhuis. Heel veel sterkte ook voor de rest van de familie.

  lieve groetjes van juf Jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Thijn en familie,

  Wat fijn om te lezen dat de operatie goed verlopen is. Thijn ik vind je dapper, maar ook je ouders en met hun Laurie en Jaron, Want samen moet je het doen hé? Fijn dat er zoveel mensen met jullie meeleven. Thijn de foto met het klavertje 4 blijft dé mooiste.."GELUK" betekent het klavertje en dat is wat ik jou en jouw fam. toe wil wensen...hopelijk gaat de pijn snel weg. Laat je lekker verwennnen. We branden kaarsjes en denken aan jullie allemaal.

  Lieve groet Jo

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hallo ferdi, jorita en kids,
  Goed om te horen dat de tumor goed weggehaald kon worden. Hopelijk knapt Thijn weer snel op van de operatie. Hij heeft het dapper ondergaan en is echt een sterke vent. Voor jullie allen veel liefs van onze kant. We wensen jullie veel sterkte en weet dat we aan jullie denken.

  groetjes van Frank, Herma, Marieke en Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hallo thijn en fam
  wat fijn om te horen dat de operatie goed is verlopen laat je lekker verwennen heel veel sterkte voor de hele fam
  groetjes frank jet nick en glenn van breen

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.