maandag 31 augustus 2015

Kos

Anders had Thijn al weer in groep 7 gezeten...... Ik kan me er geen voorstelling van geven groep 7....
Vaak zie ik de vriendjes van Thijn samen spelen, kwajongensstreken uithalen, zou Thijn anders ook nog bij dat groepje gezeten hebben of zou hij andere vriendjes hebben gehad. Sommige jongens waren een voorbeeld voor hem, hij wilde zo graag net als hun de dingen doen die hij eigenlijk niet kon op dat moment. Het is voor hem en ons fijn geweest dat hij niet op zijn mondje was gevallen, hij durfde zich er wel mee te bemoeien en verlegen was hij al helemaal niet. Hierdoor was hij ook een allemansvriendje geworden en gelukkig bleef hij ook altijd afspreken met vriendjes in zijn ziekte periode.

2012 De laatste vakantie van Thijn
lekker zwemmen op camping de
Molenhoek in Reutum en lekker dwalen
 in het maildoolhof.
In juli zijn we met ons gezin een weekje naar Kos geweest in
Griekenland. In deze vakantie was ik ook jarig. Het derde jaar opeenvolgend sinds dat Thijn niet meer in ons midden is, dat we op vakantie zijn als ik jarig ben. Het is niet bewust dat ik dan de vakantie plan, maar vindt het toch wel een fijne afleiding dat ik dan niet thuis ben.
Toch merk ik ook dat de vakanties veranderen in de laatste drie jaar. Het eerste jaar wist je niet precies wat je te wachten stond en vond ik de dagen soms een verschrikking, het tweede jaar kon ik er al iets beter mee omgaan, maar het thuiskomen bleef het moeilijkst. En nu het derde jaar weet je een beetje wat er zal komen, wat je te wachten staat. Vindt het nog altijd moeilijk als ik een gezinssamenstelling zie  met 3 kinderen, de samenstelling
 zoals die bij ons ook wezenlijk zou moeten zijn: met 3 kinderen op een terrasje zitten, met 3 kinderen naar het strand en drie kinderen 's morgens wakker maken.
Voor een ander is dat moeilijk voor te stellen, maar bij je zelf zit het continu in je gedachten, ja ook na 2 en een half jaar. Dit kun je niet
loslaten en dit wil je niet loslaten, het doet nu eenmaal pijn wanneer je iemand die je voor altijd in je hart hebt gesloten, niet meer in je armen kunt sluiten!
En dan krijg je in de vakantieperiode ook weer lieve kaartjes en berichtjes van mensen die schrijven dat ze Thijn nog lang niet zijn vergeten. En als ik dan weer zo'n moeilijke dag heb dan pak ik zo'n kaartje of lees ik het berichtje weer opnieuw en weet dan dat hij in vele harten voortleeft.


2010 De laatste vakantie voordat Thijn
ziek werd
Nog heerlijk onbezorgd genieten in Turkije
 Ik ben in de vakantie ook weer verder geweest om foto's in te plakken en fotoboeken te maken. Het is dan erg opvallend dat sommige gebeurtenissen voor dat Thijn ziek werd ik niet meer goed kan herinneren, maar ook heeft mijn geheugen schade opgelopen na het overlijden van Thijn. Terwijl in de periode dat Thijn ziek was ik vaak alles nog haarscherp kan vertellen, al je zintuigen stonden toen ook continu op scherp, niets ontging je en altijd was je alert dat er niet iets mis ging.

Lieve groet Ferdi en Jorita

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter.