dinsdag 23 september 2014

Mont Ventoux

Begin deze maand hebben verschillende mensen die we kennen (de buurtjes, mensen uit het umcg, sportschool en bij ons uit het dorp) de Mont Ventoux gefietst in Frankrijk.
Het doel van de stichting Mont Ventoux is om zoveel mogelijk geld op te halen dat vervolgens beschikbaar wordt gesteld aan KWF kankerbestrijding. De opbrengst van 2014 ging naar twee onderzoeksprojecten van het KWF gericht op kanker bij kinderen en lokale goede doelen die zich inzetten voor mensen met kanker of zich richten op de preventie van kanker.
Respect voor al die mensen die meefietsen en natuurlijk ook de sponsoren, allemaal voor het goede doel. Iedereen in de omgeving kent vaak wel iemand die strijdt of heeft gestreden tegen kanker. Gelukkig zijn er ook verhalen met een goed einde maar nog lang niet genoeg. Kanker kent geen grenzen en op deze manier draagt iedereen op hun eigen manier een steentje bij om kanker de wereld uit te helpen.
Samen staan we sterk!
Er zijn sowieso veel acties en evenementen om geld op te halen voor onderzoek en nu je er zelf veel mee te maken hebt gehad valt het je extra op dat onderzoek zó hard nodig is.
Zo zat ook de Totemkuur van Thijn nog niet zo lang geleden in de onderzoeksfase en ook de immunotherapie in Philadelphia is nog steeds een studie, maar hierdoor is wel de genezingskans met 20% gestegen, maar nog steeds veel te laag....

.... want weer is er een lotgenootje van Thijn overleden. We hebben het gezin leren kennen in Greifswald en Ferenc en zijn gezin waren altijd ons grote voorbeeld, al zolang aan het strijden tegen neuroblastoom, zoveel behandelingen ondergaan en dan toch altijd positief in het leven staan. Na 9 1/2 jaar vechten heeft de ziekte het van hem overgenomen. Lieve Ferenc schitterende ster aan de hemel, nu Jaron het voetballen niet meer aan Thijn kan leren terwijl hij dit zo graag wilde, wil jij het dan van Jaron overnemen en dat jullie daarboven een mooie wedstrijd kunnen spelen!

We zijn weer een stukje verder met het grafmonumentje van Thijn. De voorste glasplaat is opnieuw gemaakt  en nu gaan ze Thijn zijn gezicht met een andere techniek er op zetten.
Ben wel erg benieuwd hoe het is als het straks helemaal klaar is en geplaatst wordt.
Eerst waren we er niet zo druk mee, het kon allemaal nog wel, vond het zelfs helemaal niet fijn als er gelijk al een steen op kwam te liggen. Alles wordt dan zo definitief. Nu het nog allemaal zand is, heb ik naar mijn idee meer verbinding met Thijn als ik daar tegen hem aan het praten ben. Nu leg ik mijn hand op het zand en voel ik de aarde door mijn vingers gaan, hetzelfde zand waar ook Thijn zijn kistje in ligt en straks ligt daar een harde steen.
Maar op een gegeven moment ben je er ook aan toe en wil je dat er een mooie steen op ligt en dan duurt het je soms weer te lang voordat het klaar is. We zijn er nu echt wel aan toe.

Liefs van ons

1 opmerking:

  1. Beste familie, vanuit Zwolle wordt deze blog trouw gevolgd. Het wordt vast een mooi/bijzonder grafmonumentje van Thijn. Verder veel sterkte toegewenst omdat het niet makkelijk is om al deze dingen te regelen.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.