woensdag 15 januari 2014

Ontbinding van de stichting


14 september 2011 werd de stichting "Dappere Thijn" opgericht, met als doel geld in te zamelen voor reis en verblijf in Philadelphia waar Thijn in het CHOP een immunotherapie zou volgen om zijn overlevingskansen met 20% te vergroten tot 40 - 50 %.
Helaas mocht Thijn er op het allerlaatste moment hier niet meer naar toe omdat hij nog te veel uitzaaiingen had in zijn lichaam na de hoge dosis chemo. Hierdoor voldeed hij niet meer aan de eisen die hiervoor nodig waren.
Gelukkig konden we een gedeelte van het geld wel gebruiken toen Thijn de RIST therapie in Greifswald ging volgen en deze behandeling in totaliteit niet vergoed werd door de zorgverzekeraar.
En nu goed twee jaar na de oprichting en bijna 'n jaar nadat we afscheid hebben moeten nemen van Thijn, wordt de stichting opgeheven. Wat heeft de stichting veel werk geleverd: alles moest bij de notaris worden vastgelegd, de website werd vormgegeven, er werden acties ondersteund, fondsen geworven, er werd een huis geregeld, een school werd gezocht voor de kinderen, visums moesten worden aangevraagd enz enz. Wat hebben ze veel gedaan en wat zijn ze vaak bij elkaar geweest, een en al verbondenheid!
En dan alle acties die werden gevoerd door verenigingen, scholen, instellingen, bedrijven en alle particuliere acties en dan natuurlijk alle mensen die zo geld hebben gedoneerd op de rekening van de stichting en dat allemaal met maar één doel: genezing voor onze Thijn!
Maar ook praktische hulp hebben we veel gekregen: van mensen die aanboden om een auto voor ons te regelen in Philadelphia tot het geven van kortingen op de vliegreis en van het invullen van al het papierwerk tot aan het overnemen van de boerderijwerkzaamheden.
En in de periode dat wij en de stichting zo druk waren met alles te realiseren ging ondertussen alle hulp die we al kregen ook gewoon door: van het halen en brengen van de kinderen naar school tot aan het poetsen in huis en van het onderdak bieden van de andere kinderen als wij in het umcg waren tot aan de werk op de boerderij dat ook gewoon door ging.
Ik kan nog wel even doorgaan, maar ben o zo bang dat ik mensen vergeet, want echt iedereen was altijd zo begaan met het lot van Thijn. Wat ben ik  blij dat ik in het kleine dorp Haarle woon en met alle betrokken buurtdorpen er omheen.

En nu wordt de stichting ontbonden en is het geld zoals het stond beschreven in de statuten gestort op de rekeningen van Kika en Villa Joep.
Wat ben ik blij dat het geld naar deze goede doelen gaat maar wat doet het pijn dat je beseft dat dat het geld is wat Thijn eigenlijk beter had moeten maken.....
De ambassadeurs van Kika en Villa Joep komen op 20 januari, om de check in ontvangst te nemen.

Liefs Ferdi, Jorita en kids

4 opmerkingen:

  1. lieve familie, weer zo'n moment... ik ken Thijn alleen via zijn blog en nu de verhalen van jouw Jorita,weet zeker dat Thijn er trots op is dat het geld wat voor hem was goed word besteed , hij zorgde graag voor een ander en kan dat nu doen!
    sterkte dikke kus xxx
    jose

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sterkte lieve familie Blom, wat fijn dat jullie andere kinderen zo kunnen helpen, ook al is het zo pijnlijk. Petje af.
    Liefs Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Familie blom, op fb zag ik het bericht dat jullie een bijzonder gebaar hebben gedaan aan de stichting KIKA.
    Heel bijzonder..... Heel veel sterkte en ik wil jullie laten weten dat ik thijn zijn blog helemaal heb gelezen. Heel bijzonder om het leven van thijn te lezen. Zo zullen veel mensen hem lezen en zo zal hij ook blijven bestaan in heel veel mensenlevens. Hartelijke groeten en veel kracht wens ik jullie toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Op de facebookpagina van KIKA zag ik de klasgenootjes van Thijn. Het geldbedrag werd door hen overgedragen aan de stichting KIKA en VILLA JOEP. Het is moeilijk omdat het eigenlijk geld was wat jullie dappere jongen beter had moeten maken. Bijna een jaar geleden moesten jullie afscheid nemen van Thijn, heel veel sterkte toegewenst deze dagen.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.