dinsdag 12 november 2013

Allerzielen

Twee november was het Allerzielen en zijn we met ons allen naar de kerk geweest. Er wordt dan stil gestaan bij alle overledenen die van 2-11-2012 tot 2-11-2013 zijn overleden in onze parochie in Haarle.
Alle namen worden dan ook hardop uitgesproken met een persoonlijk woordje er bij. Erg heftig weer als je beseft dat Thijn er ook bij hoort, een dapper jochie van net 8 jaar!
Een plaatsje geven kun je het niet, want Thijn is een deel van ons.... voor altijd met ons verbonden. We bewaren Thijn nu in al onze verhalen en herinneringen, voor ons is hij altijd bij ons waar we ook zijn en gaan.
Na de dienst gingen we met ons allen naar de mooi verlichte begraafplaats en hebben kaarsjes neergezet bij Thijn en bij andere dierbaren die overleden zijn. En met al deze lichtjes herdenken we iedereen om wie ze geweest zijn, wat ze voor ons betekend hebben en hoe ontzettend we ze missen!
Thijn werd letterlijk goed in het licht gezet, want er werden maar liefst 20 kaarsjes bij Thijn neergezet van allemaal mensen die ons erg dierbaar zijn, verder lieve berichtjes gekregen, bosje bloemen en lieve woordjes. Iedereen ontzettend bedankt!!!
Hierna met de familie even bij ons thuis koffie en een borrel gedronken en dat voelde goed.

Deze week voor de tweede keer een afspraak gemaakt bij de steenhouwerij voor een grafsteen. Maar o wat is dit moeilijk, je wilt het zo graag mooi en goed doen en het is ook het laatste wat je echt voor Thijn kunt doen. Wat zou hij mooi gevonden hebben... hoe zou hij het willen..., je wilt het graag zo persoonlijk mogelijk hebben. Maar aan de andere kant is het ook echt weer zo definitief als er een steen op ligt, maar op een gegeven moment ben je er wel aan toe en moet je doorpakken.
In de periode dat Thijn ziek was heb ik vaak met en zonder Thijn over het kerkhof gelopen om steun en kracht hopen te krijgen van de mensen die ons dierbaar zijn en daar liggen, dat ze ons van bovenaf een beetje willen helpen vooral vlak voor een operatie of uitslag. En nu hoop ik maar dat ze het daar boven met z'n allen fijn hebben zonder pijn, dat er geen tranen bestaan en dat alles met liefde wordt gedaan. En vooral dat ze ons vanaf een mooi wolkje in de gaten houden......

Liefs van ons

3 opmerkingen:

  1. Geloof jij in engelen?
    Kijk dan een om je heen,
    want ieder mens heeft er een.
    Zo'n engel die op je let en naar je luistert.
    Die je helpt opstaan en met je meegaat
    over bergen en door dalen,
    met je lacht en huilt, je respecteert in je doen en laten,
    een lied speelt op de fluit, die er voor jou wil zijn.
    Mijn antwoord op de vraag zal zeker zijn,
    ja in zo'n engel geloof ik graag.

    Een hele lieve groet,
    Esther Strijkveen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie dappere en lieve zoontje blijft altijd en overal met jullie verbonden, mooi dat er zoveel lichtjes van dierbare mensen bij zijn grafje zijn gezet. En dat Thijn een mooie steen op zijn grafje zal krijgen, uiteraard moeilijk/ emotioneel om dit allemaal te regelen.
    Heel fijn dat jullie zoveel steun krijgen van alle lieve mensen om jullie heen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat snap ik het goed.... Een steen: zo definitief. Een naam daarop: zo tastbaar, zo écht, zo niet terug te draaien....
    Neem de tijd die jullie nodig hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.