zondag 24 maart 2013

Spin for Life

 

Vorige week zondag was het Spin for Life in Vlaardingen. Voor de achtste keer op rij werd Villa Joep met deze actie gesteund, wat een ontzettende happening was dat.https://www.youtube.com/watch?v=JXQ_OZ3yjEI
Door heel nederland werd dit spinningevenement georganiseerd, maar in Vlaardingen deed José mee en nam Thijn als inspiratie met zich mee. José heeft de naam van Thijn op haar shirt laten zetten zodat Thijn met haar mee fietst en haar de kracht geeft om door te gaan, ze heeft zich goed in de zweet gewerkt en super goed ingezet met onze lieve Thijn in gedachten (ontzettend trots). De totale opbrengst van het evenement is geworden: €102.362,94 echt een super bedrag, daar wordt je toch wel even stil van.Verder daar ook weer verschillende bekenden gesproken.

's Avonds werd er een kalfje geboren bij ons op de boerderij. Dit was de eerste keer weer dat ik Ferdi er even bij moest helpen. En dan zijn je gedachten toch alleen maar bij Thijn, ons kleine boertje. Hij vond het altijd geweldig als er een kalfje geboren werd en was er ook altijd zo graag bij. Het eerste wat hij altijd vroeg was: "Papa wat is het geworden een vaarskalfje of een stiertje"? En verder kletste hij dan de hele tijd verder en nu was het zo stil...
Allerlei stemmetjes in je hoofd zeggen wel dat je door moet gaan, de draad weer oppikken en te genieten van je andere kinderen, maar je hart doet nog zo'n pijn, je hebt een steen in je maag en de tranen blijven branden. En je hebt niet alleen verdriet om het gemis van Thijn, maar ook verdriet als je ziet dat Ferdi en de andere kinderen Thijn zo missen.
Echte praters zijn Laurie en Jaron niet maar in alles merk je dat ze hun broertje óntzettend missen. Thijn was namelijk altijd nogal luid en duidelijk aanwezig en was altijd overal voor in, durfde altijd alles en nam altijd het voortouw. En ook dat valt nu weg en moeten we toch samen proberen om de leegte op te vangen.

Woensdag hebben we alle bloemen wat tijdens de begrafenis er neer gelegd is van zijn grafje weggehaald. Dit was ook wel nodig want door alle weersomstandigheden waren de bloemen na zes weken er niet mooier op geworden. Ook wel moeilijk dat je alles zo in de groene bak doet terwijl iedereen alle bloemstukken met zoveel liefde voor Thijn hebben uitgezocht. Ook zijn er de laatste weken nieuwe spulletjes bij gekomen van vriendjes, juffen, klasgenootjes, buren, lotgenootjes, familie enz. Ook krijgen we nog met enige regelmaat zomaar een kaartje, een lief berichtje, een bosje bloemen, tekeningen, een brief van een klasgenootje, enz. Dat doet ons erg goed en laat ons zien dat niemand Thijn vergeet, hij hoort er nog zo bij!!

Woensdag 27 maart is er een speciale live-uitzending op televisie die in het teken staat van de campagne : "Draag je steentje bij" voor KiKa. De campagne is opgezet om geld in te zamelen voor de bouw van het grootste kinderoncologisch centrum van Europa, het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Nick & Simon hebben een nieuwe clip bij het nummer Pak maar mijn hand opgenomen voor KiKa.
www.youtube.com/watch?v=NpnodaJ8Nrk

Liefs van de Blommetjes
   

4 opmerkingen:

  1. Hoi Jorita,

    Bijzonder dat we elkaar laatst tegenkwamen in Emmen. Ik lees je blog regelmatig dus het lijkt net of ik jullie persoonlijk ken. Daarom fijn je nu ook even in het echt gesproken te hebben!

    Ik wens jullie heel veel sterkte met het verdriet en het gemis van jullie dappere Thijn, in de grote en de (minstens zo treffende) kleine dingetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve mensen,
    afgelopen zondag pas de mooie roosjes uit de vaas gehaald,niet weggegooid maar opgehangen om te drogen..
    Zo ongelooflijk moedig dat jullie daar stonden,heb me bij jullie netjes ingehouden,maar in de auto kwam er toch een huilbui,iets in me riep dat dit zo verschrikkelijk onnodig was.. de dood van jullie mooie Thijn! het doet me goed dat meer mensen aan jullie Thijn denken,ook wij gaan woensdag avond een steentje kopen,zodat kinderen gewoon "thuis" de behandeling kunnen ondergaan!
    Voor jullie allemaal alle kracht en liefde die nodig is..
    warme groet
    jose xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel veel sterkte met het (proberen) te verwerken van dit grote verlies....jullie kanjer Thijn. Zoals al geschreven werd, Thijn wordt gemist in grote en kleine gebeurtenissen. Een dappere familie die, ondanks alle verdriet, er samen het beste van probeert te maken. Ik begrijp heel goed dat het erg moeilijk is. Alle blommetjes wens ik veel sterkte toe en ik blijf deze blog volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. goedemiddag

    ik ken jullie niet maar krijg kippevel en tranen als ik dit lees wat een prachig mannetjes was jullie thijn

    veel sterkte

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter.